Joanna Huszcza, aanvoerder

Joanna Huszcza is een hartstochtelijke speler van kamermuziek, naast haar activiteiten als aanvoerder en solist. Ze speelt vaak op belangrijke podia en festivals.

Zij werd geboren in Warschau en woont nu in Brussel. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder leiding van Enrico Gatti. Na haar afstuderen werd zij door de Muziekacademie van Lodz (Polen) uitgenodigd om het bespelen van de historische viool te introduceren in het lesprogramma. Als docent beleeft zij ook veel plezier aan de intense samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in Brussel en de afdeling Oude Muziek daarvan. Zij geeft er regelmatig les vanaf 2015.

Dankbaar denkt zij terug aan de samenwerking met enkele van de meest intelligente en insprirerende persoonlijkheden in de muziekwereld. Deze ervaring stelde haar in staat om zelf naar antwoorden te zoeken en haar eigen muzikale context te vinden. Het idee dat muziek een taal is heeft haar nooit verlaten en vandaar dat zij een speciale belangstelling heeft voor het vocale aspect van het vioolspel.

Jo is net zo gek op koffie als op een open en vruchtbare muzikale dialoog met haar collega’s. Haar trouwe metgezel, de viool, is in 1689 gemaakt door Hendrik Jacobs in Amsterdam.

Terug naar “Wie zijn wij?”