Janneke Olthuis, zakelijk leider

In mijn studententijd heb ik veel in commissies gezeten voor het Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi, maar de echte organisatie-kriebels kreeg ik in 2018 toen ik bij dezelfde vereniging voorzitter werd. Aan de Rijksuniversiteit ben ik daarom de Master opleiding ‘Arts, Policy and Cultural Entrepreneurship’ gaan doen, wat even leerzaam is als dat het een mond vol is. De functie van zakelijk leider bij het Luthers Bach Ensemble past dan ook goed bij me, want hierin ga ik bijvoorbeeld over de zakelijke contacten met de musici en solisten en regel ik de concertlocaties.

 Ik ben al jong begonnen met viool spelen in orkesten en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier, terwijl ik het koorzingen pas als student heb ontdekt, maar ook daar geniet ik van. Sindsdien heb ik meerdere Bach Passionen gespeeld en gezongen, maar daarvoor al wist ik dat de barokmuziek mij goed lag. Mijn liefde voor deze muziek zet ik graag in om samen met m’n collega’s achter de schermen ervoor te zorgen dat we elke keer weer een prachtig concert neerzetten voor ons publiek!

Terug naar “Wie zijn wij?”