Bruno Fernandes, eerste trompet

Trompettist Bruno Fernandes werd geboren in Portugal. Gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk bespeelt hij zowel originele historische instrumenten als kopieën daarvan. Bruno neemt deel aan concerten door heel Europa en heeft reeds vele malen zijn medewerking verleend aan radio- en televisieuitzendingen.
Na het behalen van zijn diploma voor moderne trompet aan de Escola Superior de Música de Lisboa bij Stephen Mason en David Burt, vervolgde Bruno zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, bij Manu Mellaerts (moderne trompet) en Niranjan Wijewickrema (baroktrompet). In 2008 besloot Bruno naar Amsterdam te verhuizen, waar hij zijn bachelor baroktrompet behaalde bij Friedemann Immer aan het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens deed hij zijn master natuurtrompet in Basel, aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Jean-François Madeuf.

In zijn professionele loopbaan heeft Bruno met de voornaamste ensembles in Europa gespeeld en opnames gemaakt, waaronder Le Poème Harmonique, B’ Rock Orchestra, Ensemble Matheus, Anima Eterna, de Nederlandse Bachvereniging, Margaretha Consort, Amsterdam Baroque Orchestra, Orquestra Barroca da Casa da Música en orquestra Divino Sospiro.

Recentelijke optredens betroffen meer dan 40 concerten van Bach’s Brandenburg Concerto No.2, uitgevoerd met het B’Rock Orchestra, geleid door violist Amandine Beyer en in samenwerking met balletgroep Rosas Dance, geleid door choreograaf Anne-Teresa de Keersmaeker.

Naast het optreden met ensembles haalt Bruno veel voldoening uit het geven van barocktrompetles in Escola Superior de Música de Lisboa en ook modern trompet in zijn privéstudio thuis en op verscheidene muziekscholen.

Terug naar “Wie zijn wij?”