Welkom op onze site!

LBE staat in 2016 voor een 10 jaar jong barokensemble dat uitvoert op authentieke instrumenten en met name op historische locaties in Nederland en Noord-Duitsland (Ostfriesland). Het Lutherse element heeft bij het LBE een meerwaarde: er wordt uitgevoerd in een lutherse context, vaak in de Lutherse kerk Groningen de thuisbasis van het LBE. Daar klinken koor en orkest vanaf de oostgalerij, een historische setting. In de achttiende eeuw musiceerden koor en orkest met het verloren gegane Schnitgerorgel (gebouwd in 1699/1717) van deze Lutherse kerk in Groningen dat voor 2017 in de planning staat te worden herbouwd (zie www.schnitgerorgel2017.nl).

Matthšus-Passion digiflyer link  

U kunt hier uw kaarten reserveren    Reserve your tickets here 

do 8 maart 19.30u Petrus & Pauluskerk Loppersum
vrij 9 maart 20.00u Theater Kerkrade 
za 10 maart 14.30u Waalse kerk Amsterdam
zo 11 maart
 17.00u Banter Kirche Wilhelmshaven (DE)

vrij 16 maart 19.30u Mauritiuskerk IJlst
za 17 maart 19.00u Martinikerk Doesburg 
zo 18 maart 15.00 u Der Aa-kerk Groningen  

programma
J.S. Bach, Matthšus-Passion BWV244  (semi-scenisch)

uitvoerenden

Luthers Bach Ensemble (ripiŽnisten & solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Marc Pantus (Christus)
 | Robert Buckland (Evangelist) | Myriam Arbouz (sopraan) | Agnes 
van Laar (sopraan) | Robert Kuizenga (altus) | David van Laar (altus) | William Knight (tenor) | Satoshi Mizukoshu (tenor) | 
David Greco (bas)

 


 

Het Luthers Bach Ensemble werd in 2006 opgericht vanuit de wens meer Bachcantates ten gehore te brengen op basis van de authentieke uitvoeringspraktijk. Het LBE is het enige Oude Muziekensemble in Noord-Nederland met een orkest en twee koren, een kleinkoor en een projectkoor. In de afgelopen jaren wist het LBE een kern van buitengewoon goede instrumentalisten aan te trekken. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bijvoorbeeld door scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiŽle aspecten van het leven.
Het LBE is letterlijk en figuurlijk gegrondvest in de Lutherse Kerk in Groningen. Het gebouw aan de Haddingestraat heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijk podium voor kleinere ensembles en kamermuziek. Daarnaast speelt het LBE op verschillende podia in Noord-Nederland, in de rest van Nederland en in Duitsland. De komst van het nieuwe Schnitgerorgel in 2017 is een belangrijke impuls voor muziekuitvoeringen in combinatie met dit orgel, een voor Nederland unieke combinatie.
 

 

NIEUWE CD HIER TE BESTELLEN
Magnificat D-Dur BWV243 | Concerto d-Moll BWV1059R | altsolo cantate Gott soll allein mein Herze haben BWV169.
Stefanie True (sopraan), Robert Kuizenga (altus), Richard Resch (tenor), Michiel Meijer (bas). 
 
Indien u wilt beschikken over dit kleinood maak dan 12,50 euro (incl. verzendkosten a 2,5 euro) over naar Luthers Bach Ensemble
IBAN NL70INGB0002878593 o.v.v. uw adres en postcode. Dan sturen wij u de CD z.s.m. toe.